Om oss

Vi har til sammen en rikholdig erfaringsbakgrunn fra mange ulike fagfelter, men vår felles plattform er kultur- og reiselivsnæringen:

Rolf Erik Akselsen

Rolf Erik Akselsen

  • reisemålsutvikling
  • kvalitetsutvikling på bedrifts- og stedsnivå
  • markedanalyser
  • kvalitetsmålinger

Rolf (født 1949) er vår ivrigste skiseiler og fjellmann. I vintersesongen tilbringer han mesteparten av sin fritid på Finse for å perfeksjonere seg i skiseiling. Som ekte Rjukangutt bestiger han ofte både Finsenuten, Hallingskarvet og Hardangerjøkulen for å se etter sitt «hellige fjell» – Gaustatoppen.

I tillegg er han daglig leder i Kaizen AS, siviløkonom fra BI (1975) med spesialisering innen regionaløkonomi. Han har variert yrkeserfaring fra handel og industri (Forbrukers amvirke, Kværner Brug, Atlas Copco). Har jobbet 6 år som forsker ved Produksjonsteknisk Forskningsinstitutt (1977-83). Startet eget rådgivningsfirma i 1984 og var med som partner i Reiselivsutvikling Oslo AS da det ble etablert i 1985. Samarbeidet med Reiselivsutvikling ble avsluttet 1. juli 1998.

Akselsen har etterutdanning ved NTH i samfunnsplanlegging (1978) og har gjennomført et 2-årig stipendiatprogram (STILO tidl. Lederopplæringsrådet) innen omstillings- og endringsledelse med fokus på norske reisemål (1995-97)
Spesielle kompetanseområder: Reisemålsutvikling, kvalitetsutvikling på både bedrifts- og stedsnivå, vinterbasert turisme, markedsvurderinger av attraksjoner o.l. samt bærekraftig utvikling/miljøbasert reiseliv. Personlig assosiert medlem av Japan Management Association (JMA). Han er medlem av Norsk Forening for Kvalitet og Ledelse (NFKL) og representerer Kaizen AS i Travel and Tourism Research Association (TTRA).

Akselsen har i dag en bistilling (20%) ved Høgskolen i Lillehammer.
Tlf. direkte: 95 11 92 17
e-post: rolf@kaizen.no

Linda Løvfall

Linda Løvfall, analyse og rådgivning innen reiseliv, web og sosiale medier

  • IKT for reiselivet: kurset bli god på nett, websjekker, rådgivning, workshops m.m.
  • gjesteundersøkelser
  • markedanalyser
  • kvalitetsmålinger

Linda (født 1973) er Kaizens rotekte Vestlending, som ofte og gjerne søker hjem til Rosendalsfjellene generelt og Malmangernuten spesielt.

Fjellskoene fikk en liten pause til fordel for skiene da hun studerte reiseliv i 3 år på Høgskolen i Lillehammer (1993-96). Med områdeanalyse og planlegging som fordypningsfelt, utarbeidet hun en strategisk plan for Rosendalsområdet og Maurangerområdet i forbindelse med den planlagte åpningen av Folgefonntunnelen som avsluttende Diplomoppgave ved studiet.

Tiltakene fra Diplomoppgaven ble satt ut i livet i et Bedriftsstipendiat i regi av Høgskolen i Lillehammer, hvor Linda hadde sitt daglige virke i Kvinnherad Reiselivslag som stipendiat. Her ble hun værende som reiselivskonsulent og senere konstituert reiselivssjef.

Hun fikk etter hvert interesse for IKT, og startet det nye tusenåret med at hun begynte å studere Informasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen samtidig som to kjekke sønner kom til verden på rad og rekke. Informasjonsvitenskap Hovedfag ble avsluttet våren 2004, og oppgaven om online booking for små og mellomstore reiselivsbedrifter med Baroniet Rosendal som case ble fulgt opp i et markedsføringsprosjekt ved Baroniet Rosendal. Slottet fra 1665 mellom fjord, fonn, fjell og fossefall var ikke tilfeldig valgt som case – hun har lang fartstid på Baroniet Rosendal siden (1990), og har arbeidet bl.a. med guiding på fire språk, servering, overnattings- og seminarvirksomhet, kulturarrangementer, markedsføring, IKT- spørsmål m.m.

Selv om IKT er et spennende fagfelt, var det reiselivsnæringen som lå hennes hjerte nærmest, og hun ville gjerne søke nye utfordringer innen reiselivsrådgivning.

Spesielle kompetanseområder: reisemålsutvikling, kulturbasert reiseliv, strategisk bruk av IKT i mindre reiselivsbedrifter, relasjonelle databaser, dynamiske webløsninger, usability/brukbarhet, brukertesting m.m.

Løvfall driver i dag formelt sitt eget enkeltpersonforetak, men har fortsatt felles kontor og tett samarbeid med Rolf Erik Akselsen i Kaizen AS på en rekke prosjekter. Hun har også en bistilling (30%) som Rådgiver IKT og markedsføring ved Baroniet Rosendal.

Tlf. direkte: 99 31 51 95
e-post: linda@kaizen.no

 

Kaizen AS

Skuteviksboder 13
5035 Bergen
org. 935 159 032

Arkiv

Kategorier

  • Ingen kategorier